למשרד עורכי דין זיידמן ושות' התמחות מיוחדת בניהול הליכי גישור ופישור. הודות למומחיות הרב-תחומית של עורכי הדין במשרדנו, אנו משמשים מגשרים בסכסוכים עסקיים סבוכים ומורכבים, וכן בסכסוכים אישיים.
הניסיון העשיר שצברנו בתחומי המשפט המסחרי, התאגידי, התעסוקתי, המימוני והעסקי, מקנים לנו הבנת עומק מקצועית במשאים ומתנים מורכבים, ואת היכולת לנהל ביעילות ובמסירות הליכי פישור וגישור רגישים שעניינם סכסוכים מסחריים וסכסוכים סבוכים בשאלות ממון ורכוש.
גישור
פתרון סכסוך בדרך של הליך גישור מומלץ ומסייע לצדדים להימנע מעלויות גבוהות ומהימשכות הליכים משפטיים שעשויים לארוך שנים רבות.
גישור הוא דרך מומלצת לפתרון מחלוקות, בפרט בין צדדים שביניהם קיימת מערכת יחסים עסקית מתמשכת והם מעוניינים להמשיך אותה על אף המחלוקת. כך, מתאפשר לצדדים להגיע לפתרונות בדרך של הסכמה בלי "לפרק את החבילה".
הליך גישור מתנהל לעיתים גם תוך כדי הליך משפטי בין הצדדים. המגשר מסייע לצדדים לזהות ולהגדיר את עמדותיהם הריאליות בסכסוך ועל בסיסן להשיג הסכמות שייתרו את הצורך בהמשך ההליך המשפטי ויביאו לסיום המחלוקת. הצדדים רשאים לבקש מבית המשפט מתן תוקף של פסק דין להסכם אליו הגיעו במסגרת הגישור.
ניתן ומומלץ למצות הליך גישור מקצועי לפני פנייה לבית המשפט. גישור יעיל גם במסגרת פתרון סכסוכים ומחלוקות בין שותפים עסקיים שמעוניינים להגיע להסכמי הפרדות. כך גם במקרים של יישוב מחלוקות בעסקים משפחתיים, וביישוב סכסוכים עסקיים בין חברות ויחידים בדרכי שלום וללא עימות משפטי.
תהליך הגישור הוא פשוט ותכליתי. תחילה נפגשים כל הצדדים לסכסוך עם המגשר במטרה להציג בפניו את טענותיהם, את האינטרסים המשותפים שלהם וכן את חילוקי הדעות ביניהם. הצדדים יכולים להיות מיוצגים בהליך ויכולים גם שלא להיות מיוצגים.
בשלב הבא ניתנת האפשרות גם לכל אחד מהצדדים להיפגש בנפרד עם המגשר, במטרה לשוחח עמו בצורה חופשית יותר, ולשתף אותו בדברים נוספים שהצד השני לא חייב להיות נוכח בעת סיפורם, או לפרט על עניינים שאינם מעוניינים להעלות בנוכחות הצד השני.
לאחר מכן, ייפגשו שוב כל הצדדים ביחד עם המגשר, במטרה להגיע למסקנות והבנות משותפות בצורה מלאה, ובסיכומו של תהליך יסייע המגשר לצדדים להגיע לכדי פתרון ובכלל זה יסייע לצדדים לגבש ולנסח את התנאים להסכם.
תחומים נפוצים לפתרון מחלוקות או סכסוכים באמצעות גישור הינם סכסוכים עסקיים – בין מתחרים או שותפים עסקיים; סכסוכים אישיים; סכסוכים בין שכנים; סכסוכים זוגיים בנושא משפחה; סכסוכי ירושה; גם סכסוכים מוניציפליים – בין תושבים לבין הרשות המקומית; וכמובן גם סכסוכים בעולם העבודה.